Lábfájdalom, ízületek Csavarása. Orvos Válaszol

A térdfájdalom okai Bechterew-kór, arthritis, aszeptikus nekrózis, nyáktömlőgyulladás, patella deformitása, Crohn-betegség, fiatalkori rheumatoid arthritis, növekedési fájdalom, stressz, lupus, Lyme-kór, Osgood-Schlatter-betegség, csontvelőgyulladás, arthritis psoriatica, rheumatoid arthritis, szarkoidózis, sarlósejtes vérszegénység, meniszkusz szakadása, colitis ulcerosa, porcleválás, porckopás, csonttumor, törés, térdkalács eltolódása, szeptikus arthritis, rándulás, íngyulladás és sérülés okozhatják a térd fájdalmát. A válltáji fájdalom okai Vállsérülés, ficam, vállfractura, szakadt rotátorköpeny, törött lapocka, kulcscsont sérülése és törése, vállízület gyulladása, váll ínhüvelygyulladása, váll bursitise, vállarthritis, osteoarthritis Bechterew-kór, polymyalgia rheumatica, kalcium- lerakódások a vállízületben, méhen kívüli terhesség, májtályog, epehólyag- fájdalom, epekő, epeutak gyulladása, epehólyag-gyulladás, belső vérzés, szívfájdalom, angina, szívroham, ízületi fájdalom, rheumatoid arthritis, törés, akut hasnyálmirigy-gyulladás, angina pectoris, nyáktömlőgyulladás, mellhártyagyulladás, gyomorhurut, felkarcsontnyak törése, fertőzés, Pancoast-szindróma, perforálódott fekély, légmell, léprepedés, váll-kéz szindróma, neuropathia, tumor és rák okozzák a válltáji fájdalmat. A mozgásszervi fájdalom okai Polymyalgia rheumatica, bakteriális és vírusos fertőzések, vérmérgezés, intenzív mozgás, sérülés, kábítószer, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, lupus, fibromyalgia és krónikus fáradtság szindróma okozzák az általános mozgásszervi fájdalmakat. Jótippek A mozgásszervi betegségek ízületi gyulladás térdízületi gyulladás mi ez háttere A gyógyulás megköveteli tőlünk, hogy minden tapasztalatunkban – pozitívban és negatívban egyaránt – megtaláljuk a jelentést.

Köhögés fajtái - Száraz és hurutos köhögés A térdízületi gyulladás vezető tünete a fájdalom, mely annál erősebb, minél súlyosabb a gyulladás. A bal oldali elhaladó fájdalom, még akkor is, ha egy személy lefekszik, megzavarhatja a szív, a tüdő, a bal vesebetegség, a hasnyálmirigy-gyulladás, amikor a gyulladásos folyamat a hasnyálmirigy testében és farokjában koncentrálódik, a fekély, ha a gyomor hátsó falát vagy a bal duodenumot érintik, a divertikulitisz , a nemi szervekkel, a hím (prosztata) és a nőstényekkel kapcsolatos problémák. A fő panasz kezdetben a gyulladásos tünetek, mint a duzzadt, meleg, feszülő érzés. A derékfájdalom hátterében nagyon sokféle ok állhat, például a növekvő testsúly (az elhízás vagy a várandósság), a gerinc melletti izomzat gyengesége, a porckorongok kopása, egyes gyulladásos folyamatok, a csontritkulás, (ritkán) bizonyos daganatok, az alhasi szervek megbetegedései és különböző lelki okok is. Ha a porckorongok víztartalma csökken, már nem tudják megfelelően ellátni “lökésgátló” szerepüket. Ülés során a legjobb, ha nem vízszintes felületen ülünk, hanem enyhén előrefelé lejtő felületen. Ülés Az aktivitás hiánya az egyik legkárosabb dolog testünkre nézve, mivel a folyamatos ülésben megmerevednek izmaink is.

Soha Többé Hátfájás

Add össze, hogy egy átlagos héten mivel mennyi időt töltesz és nézd meg, mennyi ebből az az idő, amit igazi pihenéssel töltesz az alváson kívül. Sajnos ez egy nagyon kellemetlen helyzet, mivel az izmok annyira károsodhatnak, hogy a mozgás is képtelenné válhat. Fő tünete a deréktáji fájdalom, amelyhez gyakran társul a gerinc melletti izmok merevsége. Ízületi panaszok előidézői és jellemzői Jellemzői: ízületi fájdalom, ízületi duzzanat, ízületi merevség, reggel ízületi merevség, ízületi merevség utáni inaktivitás, meleg ízületek, bokaarthritis, lábarthritis, ujjarthritis, csuklóarthritis, fogyás, fáradtság, étvágytalanság, rheumatoid csomók, vérszegénység, rossz közérzet, nyaki fájdalom, Lelki okai: szeretethiány, fájó szeretet, haszonélvezet, hatalmi harc, hiábavalóhoz ragaszkodás, tudatalatti konokság, tudatalatti rajongás, szerelmi presztízsharc, más által betáplált kiborulás, átokimpulzus miatti elhagyatottság, visszatérő krónikus betegségek miatti szorongás. Lelki okai: szeretethiány, fájó szeretet, haszonélvezet, hatalmi harc, hiábavalóhoz ragaszkodás, tudatalatti konokság, tudatalatti rajongás, szerelmi presztízsharc, más által betáplált kiborulás, átokimpulzus miatti elhagyatottság, visszatérő krónikus betegségek miatti szorongás. Lelki okai: érzelmi megrázkódtatás, aszociális magatartás, bántó magatartás, lelki nyitottság hiánya, házasságra vágyakozás, anyagi hiányérzet, szükségletek gátlástalan kielégítése, termékenységvágy, túlzott jobb könyök fájdalom lelki okai, túlzott kicsinyesség, elfojtott fölöslegesség érzés, belső mulasztás miatti szorongás, pusztító illuzórikus gondolatok miatti szorongás, téves eszmék miatti szorongás, sorssal szembeni belső ellenállás miatti szorongás, szorongás miatti testi-lelki diszharmónia, elfojtott félelem a nemi aktustól, szerelmi bánat miatti hitehagyottság, feleség elvesztése miatti gátlás.

Nyak és Vállfájdalom Lelki Okai

Lelki okai:megbízhatatlanság, félelem az élettől, kevélység, érzelmi manipuláció, kapuzárási pánik, anyai befolyásoltság, szerelmi őrjöngés, kényelemvágy, túlzott támadókedv, fejlődést hátráltató körülmények miatti szorongás, gyermekkori negatív mentális élmények miatti gátlás, csúnyaság tévhite miatti szorongás. Lelki okai: szexmánia, anyagi szükségletekkel kapcsolatos bizonytalanság miatti gátlás, túlzott félelem a külső veszélyektől, ösztönenergiák miatti szorongás, múltbeli cselekedetek miatti félelem, túlzott félelem az egyedülléttől, elfojtott vágyözön miatti szenvedés. Lelki okai:frusztráció, enerváltság, félelem a világtól, túlzott félénkség, érzelmi biztonság elvesztése miatti szorongás, rossz kilátások miatti szorongás, partner megunása miatti gátlás, harag ártóimpulzusa. Lelki okai: kín, félelem az ösztönszerűtől, túlzott pimaszság, haragtartás miatti szenvedés, istenverés, érzelmi befolyásoltság, félelem az anyagi javak elvesztésétől, vesztes-szerep, bosszúság ártóimpulzusa, sikertelenség tévhite miatti szorongás. Mentális okai:hatalmi harc miatti hitehagyottság, féktelen véleménynyilvánítás ártóimpulzusa, hiteltelenség tévhite miatti negatív jövőkép, vallási elvakultság. Fájdalomcsillapítás gyógynövényekkel . Lelki okai: kényszeres cselekvés, fizikai erővel visszaélés, érzelmi egyensúlyvesztés, túlzott önsajnálat, nyerészkedés ártóimpulzusa, betörés miatti félelem, félelem miatti belső rendezetlenség, elfojtott félelem a védtelenségtől. Lelki okai: dühroham, hangulatfüggés, harc a befolyásért, túlzott uralkodóhajlam, kudarcérzet miatti szorongás, tudatalatti életuntság, parancsszegés miatti félelem.

Combközelítő Izom Fájdalom

Lelki okai: érintés hiánya miatti szenvedés, önmagától elzárkózás, elfojtott kétszínűség, tudatalatti félelem a magánytól, elfojtott kötődési vágy, átok miatti szeretni képtelenség, lelki diktátum miatti gátlás, szóbeli megállapodás megszegése miatti szorongás, önbizalomhiány miatti szorongás, jelen életbeli elnyomott érzések, kötelességszerű segítőkészség. Lelki okai: szeretet elfogadásától való félelem, veszteségérzet, magáról megfeledkezés, túlzott félelem az újrakezdéstől, Isten elleni vétkek miatti félelem, jobb könyök fájdalom lelki okai félelem a tekintélytől, lelki önkínzás miatti szorongás, érzelmi impulzusok elnyomása miatti szenvedés. Való igaz: ez a történelmi pont egyben biológiai forradalom is volt a szervezet tartóoszlopának is nevezett gerincoszlop, szélesebb körben pedig a csont- és ízületi rendszer evolúciója szempontjából. Szakmai szempontból meg kell különböztetni szervi és neuropátiás hátterű fájdalmat, ami a kezelés szempontjából meghatározó. Ha ehhez hozzátesszük a szegedi munkacsoport nagy jelentőségű megfigyeléseit, melyek szerint a kardiovaszkuláris betegcsoportban az oesophago-cardialis reflex coronaria-keringési zavarokat okozhat,4 és a tüdőbetegségeket az oesophago-bronchialis reflex is provokálhatja,3 indokoltnak látszik, hogy ezeket a tünetcsoportokat együtt tárgyaljuk, s nem csak diagnosztikai szempontból. Ezeket érrendszeri sérülés vagy egy fertőzés behatolása az injekció helyére okozhatja. Ma ezeket a pihenőidőket nem tudjuk megadni magunknak.

Ha az ébrenléti időszak alatt nem adjuk meg magunknak a lehetőséget a teljes ellazulásra és aktív pihenésre, akkor a feszült állapotunkat az alvásba is továbbvisszük és az sem lesz olyan pihentető, mint lehetne. Ha viszont tudatosan úgy döntünk, hogy a saját érdekünkben szembemegyünk a szokásokkal és a világ elvárásaival, ha kialakítunk magunknak egy megszokást, egy életrendet, amiben fontos szerep jut az aktív és alapos pihenésnek, akkor azt fogjuk tapasztalni hosszú távon, hogy elégedettebbek leszünk, hogy jobban tudunk majd bízni a saját erőnkben és teljesítőképességünkben. És, mutathatja azt is, hogy az illetőnek mit kellene megtanulnia, amit eddig nem tudott. Ezek meghatározása nem mindig egyszerű, és addig is, míg a kiváltó okot nem sikerül megtalálni és megszüntetni, nagyon fontos a fájdalom csillapítása. Végül, fontos megjegyezni az egyéni magatartást és az alapvető statisztikai körülményeket, melyek befolyásolják a fájdalom szintjét és időtartamát. Lehet kapni olyan ékpárnákat, melyek segítenek a helyes dőlésszög kialakításában. Szokjunk rá olyan tevékenységekre, melyek lehetővé teszik, hogy mozogjon a testünk, de olyan módon, hogy az kényelmesen ellazító legyen inkább, mint fárasztó vagy megterhelő. Az ülő életmód kialakulásával párhuzamosan sajnos nem alakultak ki azok a bútorok és szokások, amik ezt az életmódot tartósan lehetővé teszik, és amitől egészségesek maradhatunk. A legtöbb sportsérüléssel ellentétben a sípcsont fájdalom meglepően ködös és sokféle sérülést foglal magába, amik hasonló tüneteket mutatnak, és általában ugyanazzal a technikával is gyógyíthatóak.

Az idegi eredetű, kisugárzó tüneteket különös gondossággal kell kezelnünk. Emellett léteznek olyan táplálékok, amelyek jelentősen csökkenthetik a tüneteket. Gyógyszeres fájdalomcsillapítás . Gyakran történik olyan időszakban, mikor a szokottnál is nagyobb stressz ér minket, például munkahelyi kihívások formájában, vagy érzelmileg megterhelő időszakot élünk át. A stressz egy nagyon hasznos emberi működés, mely segít nekünk figyelni és minden energiánkkal az adott feladaton dolgozni. A porckorongsérv okai A porckorongok kötőszövetes burka az öregedés során degenerálódik, megpuhul, így belső magjuk megerőltetés, rossz mozdulat hatására kitüremkedik, mely nyomja a gerincvelőből kilépő idegeket.

Olyan, mint amikor egy nagy zivatar után elkezd csöpögni a víz a szobánk mennyezetéről.

Ezzel elérhető, hogy a medencénk enyhén előrefelé dőljön, amivel deréktájon megfelelő helyzetbe tudjuk hozni a gerincoszlopot, megelőzve ezzel a porckorongok elmozdulását. A gerincünk ülés közben, főleg ha nem egyenes felsőtesttel ülünk, a deréktájon hátrafelé kezd domborulni, azaz ahol pici ív kellene hogy legyen befelé, idővel még álló helyzetben is jól láthatóan kiegyenesedik. Különösen jó, ha ezt a tevékenységet stresszmentes környezetben tudjuk végezni, ahol nincs nagy zaj. Olyan, mint amikor egy nagy zivatar után elkezd csöpögni a víz a szobánk mennyezetéről. Mondhatjuk azt, hogy a zivatar miatt csöpög a víz, és pillanatnyi megoldásként felvehetünk egy esőkabátot, vagy kirakhatunk egy esernyőt az íróasztal fölé. Az egyik lehetséges ok a súlygyarapodás, a megváltozott testtartás miatt merevséget is okozhat. Ehhez az izomhoz kötődik az egyik legősibb mozgásreflexünk, ugyanis ez az az izom, mely fizikai fenyegetettség esetén megvéd minket. A háttáji fájdalom okai Csigolya, izom, ideg és bőr eredetű panasz, Bechterew-kór, csontrák, coccydynia, isiász, Dengue-láz, csontkinövés, endometriózis, fibromyalgia, törés, vesekő, csontritkulás, Paget-kór, hasnyálmirigyrák, arthritis psoriatica, izomgörcs és gerincferdülés okozhatják. Láb fájdalom lelki okai . Ez pedig a gyulladás és az izomgörcs csökkenéséhez vezet. A gerincünk csak akkor tud pihenni és lelazulni, ha a nyakunk is mozgásban tud lenni, ezt pedig lehetetlen megtenni, ha a közelbe kell élesen fókuszálni a szemünkkel.

Hengerpárnával vagy bármilyen kispárnával meg tudjuk támasztani a derekunkat, hogy túlzott izommunka nélkül megtarthassa a gerincünk a megfelelő görbületét. Kevés folyadék Gerincünk csigolyái erős hátfájás okai porckorongok találhatóak, melyekben egy zselés, 90 százalékban vízből álló anyag is van. Könnyen belátható, hogy a napi órán keresztül gyötört, krónikusan feszes nyaki izmok számára egy-egy perces masszázs bizony édeskevés, a csigolyák, porckorongok túlterhelésén pedig ugyanúgy jóformán semmit sem változtat, mint önmagában a gyógyszeres kezelés. A stresszes állapot egy felfokozott állapot, melyre ugyanúgy rászokunk, mint ahogy a drogokra vagy a cigire rá lehet szokni és amikor megszűnik, akkor eleinte nagyon tud hiányozni. A könnyű fizikai munkát végző embereknél az ismétlődő, a gerinc adott szakaszát ugyanúgy terhelő mozdulatok okozhatnak gerincfájdalmat.

Fájdalomcsillapítás Terhesen

A nem kábító hatású fájdalomcsillapító gyógyszerek nagyobb adagban hányingert és fülzúgást okozhatnak. Genetikai tényezők Gyógyszerek Köszvényes roham tünetei Az ízület felett a bőr duzzadttá, pirossá, fényessé és mellégé válik, érintése is igen nagy fájdalmat okoz, oly annyira, hogy még a takaró nyomását is képtelen elviselni. A migrén roham kialakulása azzal magyarázható, hogy nagyszámú biológiailag aktív anyag és hormon szabadul fel a véráramba provokáló tényezők hatására, és az agymembrán erek nem tudnak gyorsan alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz, zavarodott az érrendszeri fal hangszabályozása, görcsük jelentkezik, majd kiterjed. A világ megmentése azzal kezdődik, hogy teszel azért, hogy ne fájjon a hátad. A leggyakoribb pszichoszomatikus betegségeket a következő módon lehet csoportosítani: Kardiovaszkuláris betegségek: pl. Őket sem szabad azzal elintézni, hogy csak feltűnősködni akarnak, szimulálnak, mert a szenvedés is egy tünet. Az ortopéd szakorvosok szerint ha a derékfájás a pihentetés hatására sem javul, akkor a háttérben akár komolyabb problémák is lehetnek. Egyes kutatók szerint a rheumatoid arthritis fokozza a szív- és érrendszeri betegség kockázatát. A gerincfájdalom okai A gerinc melletti kisízületekből kisízületi belhártya becsípődése az ízület felszínei közé eredő rossz mozdulat, Bechterew-kór, gümőkóros gennygyülem, csigolyatörés, áttétek, myeloma multiplex, sérülés, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, szkleroderma és tuberkulózis miatt jelentkező heves, nyilalló jobb könyök fájdalom lelki okai átmeneti mozgásképtelenséget okoz.

Spinális érzéstelenítés Után Hátfájás

A keresztcsonti-csípőcsonti gyulladás okai Bechterew-kór, rheumatoid arthritis, csípőhöz társuló idegi fájdalom, a gerinccsigolyák meszesedése miatt kialakuló degeneratív ízületi gyulladás, fokozott mellékpajzsmirigy-hormon termelés, bármilyen emésztési állapot okozta bélgyulladás, porckorongsérv, deréktáji fájdalom, psoriasis, arthritis psoriatica ízületi fájdalommal és duzzanattal járó psoriasisos kiütésReiter-szindróma, SAPHO- szindróma bőr- csont- és ízületi problémákkal járisiász, vastagbélgyulladás és fekély, valamint Whipple-kór okozhatja. Ez a fajta gerincferdülés feltehetően tartási rendellenesség miatt jön ízületi fájdalom a gerinc sérvével, melynek oka a gyenge hátizomzat. A gerincelhajlás okai A hát és a törzs izomzatának gyengesége, a mozgásszegény életmód és a csigolyák elváltozásai által keletkezett tartási rendellenesség, a gerinc oldal irányba való görbülete. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet megsemmisített lemeze, amely a hát felső részén fáj, de ez sokkal kevésbé gyakori. A bütyök kialakulásának is az egyik leggyakoribb oka a túl szoros cipő, amely állandóan nyomja a lábujjat, és emiatt a nagylábujj elfordul a többi lábujj felé. 1. A tüdőrák egyik első jele, hogy a betegek könnyen kifulladnak. Egyéb tünetek, amelyek társulhatnak, a bizsergés az egyik karban, általában a bal oldalon, hányinger és általános rossz közérzet, valamint légzési nehézség. Elegendő ugyanis összesen néhány centiméternyi eltérés a két láb hossza között ahhoz, hogy ez rossz hatást gyakoroljon a csípőízületre, és végső soron az egész gerincre.

Lábujjak ízületi gyulladása. Gyulladás, bütyök, köszvény.. Fontos dologra hívja fel a figyelmünket, és ha hallgatunk rá, az nekünk is jót tesz és végső soron az egész emberiség javára válik. Az egész társadalmunk azt támogatja, hogy bennemaradjunk a stresszes állapotban. Az ember azonban evolúciós szinten oly módon fejlődött ki, hogy rövid idejű stresszes állapotot hosszú pihenőidők választották el egymástól. Olyan állapotot keltsen, mint a méh magas vérnyomása stressz és depressziós körülmények között a terhesség alatt. “Előnyben részesítjük az olyan munkákat, amit ülve lehet végezni, gondolkodva, olvasva, írva. Lehetőleg minden nap töltsünk el ezzel pár percet, kialakítva egy rutint, melyet éppolyan természetességgel tudunk végezni, mint a fogmosást vagy a fésülködést. Nyelőcső melletti izom fájdalom . Akkor is érdemes felkeresned egy szakembert, ha 4-5 nap alatt nem szűnik a fájdalmad, illetve ha panaszaid mérséklődnek ugyan, de hetekig fennállnak, s kis szünet után bizonyos mozdulatok elvégzésekor visszatérnek. Ha katéter vagy tű okozza a fájdalmat, akkor a kellemetlenség 1-3 nap alatt megszűnik. Laktáció alatt az alveolusok és az emlőmirigy csatornáit körülvevő myoepithelialis sejtek csökkenését okozza. A gyomorfekélyek legtöbb esetét Helicobacter pylori nevű baktérium fertőzése okozza. Érdemes kialakítani egy olyan rutint (lehetőleg cigizés és kávézás nélkül), mely teljesen magától értetődően arra késztet minket, hogy rendszeresen felálljunk. Ne feledje: az epidurális érzéstelenítéssel közvetlenül összefüggő fájdalom rövid ideig tart, és kezelés nélkül általában megszűnik.

Azoknál, akik valamiért túl hosszú ideig nyújtózkodnak a karjukkal a fejük fölé, például szobafestőknél, szintén előfordul a bordaközi izomhúzódás – hangsúlyozza Arnold doktor. 4. Elérhetőségek Izületi panaszok szimbolikus értelmezése Életünk során valamennyien többször is küszködünk hosszabb-rövidebb ideig izületi panaszokkal. Annak ellenére, hogy az epidurális fájdalomcsillapítás sok előnye van az egyéb érzéstelenítési módszerekkel szemben, az eljárás során mindig fennáll a komplikációk kockázata. Az eljárás után szövődmények alakulhatnak ki. Az eljárás a robotsebészet előfutárának tekinthető. A sportok közül az úszás (elsősorban a hátúszás) kifejezetten javasolt a mély hátizmok megerősítésére. A gyógyulást elősegítő javaslatok közül a legnehezebb a teljes pihenés elsajátítása lesz. A belső és a külső oldalszalag közül a belső van nagyobb veszélyben, mert kívülről sokkal nagyobb eséllyel kap rugást vagy lökést a térd, mint belülről bármilyen csapatsport közben. A belső békénk pedig ki fog sugározni és mindenkire jó hatással lesz a környezetünkben. Ugyanitt található ez is, ami csak félig igaz: “nem az ülés az, ami a hátra rossz hatással van, hanem az, hogy közben keveset mozog”. A fájdalom elhúzódhat a vádli külső részére is, kellemetlen, görcsszerű nyomás társaságában, ami eleinte főként csak terhelésre jelentkezik – pihenésre enyhül -, majd később már állandósulhat is.

Bal Láb Fájdalom Okai

Különösen gyakori, hogy a fejfájás okaként a nyomás növekedése olyan nőknél fordul elő, akiknél a terhesség alatt gesztózist tapasztaltak, valamint artériás hipertónia esetén is. A fájdalom elkerülése végett ugyanis olyan kényszertartást veszünk fel, amelytől begörcsölhetnek az izmok, ez a görcs a spazmus. 2. Könyökfájdalom Nincsenek megjegyzések Ha túlságosan megerőlteti az ízületeit, akkor a túlterhelés hatására az ízületek és az ízület körül található, izmok, szalagok, inak és nyálkatömlők begyulladnak. A rándulás okai Egy hirtelen mozdulat során az ízületre gyakorolt erős húzó hatás miatt alakul ki az enyhe, vagy akár súlyos fájdalommal, az ízület érzékennyé válásával, bedagadásával, bevérzésével, az ízületet körülvevő ínszalagok, inak és izmok károsodásával járó állapot; időseknél a járás közbeni bizonytalankodás, félrelépés hasonló problémát vált ki; általában a laza szalagok miatt történhet meg az ilyen jellegű baleset. A kellemetlen állapot nőket és férfiakat egyaránt érinthet, de nagyjából 50 éves kor fölött (a menopauzát esetleg kísérő csontritkulás miatt) a gyengébb nemnél magasabb az előfordulása. Amikor ülünk, akkor pedig automatikusan összehúzott helyzetbe kerül a testtartás miatt. A Derékfájdalmak Okai és Megszüntetése A derékfájás legnagyobb ellensége a jó testtartás Amikor a test megfelelően működik, a gravitációs erő könnyedén áramlik rajta és spontán módon gyógyítja önmagát. Nem csupán egy kellemetlen fizikai tünet, ami néha megjelenik és néha túlvagyunk rajta.

A betegség kezdődhet lappangva, ami annyit jelent, hogy először csak néhány ízület fájdalma érezhető, majd innen terjed át a többire, de az is lehet, hogy már a kezdetektől fogva jelentkezik szinte az összes ízületben. A betegség nem kárhozat. Viszont ha utána nem keressük meg a beázás okát, akkor a következő esőnél még jobban be fogunk ázni. Ha hallgatunk a testünk jeleire és rendszeresen belassulunk a rohanásból, akkor nagyobb békét fogunk találni magunkban. A küzdéssel felőröljük magunkat, ami ellen a testünk egy idő után elkezd lázadni – joggal.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *